Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Οι πραγματικοί τζαμπατζήδες

Τώρα φάνηκε ξεκάθαρα ποιοι είναι οι πραγματικοί τζαμπατζήδες.
Τζαμπατζήδες έλεγε και εννοούσε ο Ελληνικός λαός όλους εκείνους που κάνουν χρήση υπηρεσιών, ή παίρνουν πράγματα είτε τελείως δωρεάν είτε στη μισή τιμή και βάλε, δηλαδή τζάμπα.
Το πραγματικό σχέδιο της Τρόικας, των εκπροσώπων δηλαδή των συμφερόντων των μεγάλων τραπεζών και επιχειρήσεων της Αμερικής και της Ευρώπης δεν ήταν να μας βοηθήσουν αλλά να σφίξουν τη θηλιά του χρέους ακόμη περισσότερο γύρω από το λαιμό της Ελλάδας, να μας φέρουν σε αδιέξοδο και να μας φάνε όλες τις δημόσιες επιχειρήσεις και την ακίνητη περιουσία του Δημοσίου τζάμπα.
Γιαυτό στην τελευταία συνέντευξη τύπου που έδωσαν είπαν ξεκάθαρα και ξεδιάντροπα "πουλήστε δημόσια περιουσία για να σωθείτε". Ποιοι θα την πάρουν φυσικά αυτή την δημόσια περιουσία στην μισή τιμή εννοείται και βάλε, δηλαδή τζάμπα; Οι Ευρωπαϊκές και Αμερικάνικες τράπεζες στις οποίες χρωστάμε, τα γνωστά και άγνωστα λαμόγια της Ελλάδας που έβγαλαν από την χώρα 600 δις ευρώ σε Ελβετικές Τράπεζες, μεγάλες πολυεθνικές; Ισως όλοι αυτοί και ο καθένας χωριστά.
Αυτοί είναι τζαμπατζήδες κύριε Υπουργέ και τι τζαμπατζήδες, μεγαλοτζαμπατζήδες κατά την παλιά ρήση του Καραμανλή, νταβατζήδες. Σταματήστε λοιπόν να φτιάχνετε νόμους για τους τζαμπατζήδες των διοδίων και των μέσων μαζικής μεταφοράς που πολλοί από αυτούς δεν έχουν να πληρώσουν και κοιτάξτε αν μπορείτε να απαλλαγείτε από τους μεγαλοτζαμπατζήδες, διαφορετικά θα πωληθεί η Ελλάς τζάμπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου