Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Νέο μισθολόγιο - προσωπική διαφορά και οι κουτόφραγκοι


Η Τρόϊκα που ήρθε στην Ελλάδα εφαρμόζει μια γνωστή νεοφιλελεύθερη συνταγή που απαιτεί συνεχείς περικοπές μισθών και συντάξεων για μείωση δήθεν του χρέους και των ελλειμμάτων, χωρίς κανένα αναπτυξιακό μέτρο, με απώτερο σκοπό την υφαρπαγή της Δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων. Οι υπάλληλοι της Τρόϊκας είναι σκληροί και κυνικοί άνθρωποι αλλά κατά κάποιον τρόπο “τίμιοι” διότι λένε ευθέως τις απαιτήσεις τους. “Θέλουμε περαιτέρω περικοπές των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων μέσω ενός νέου ενιαίου μισθολογίου”. Οι δικοί μας κυβερνώντες που διαθέτουν επαρχιώτικη κουτοπονηριά ανατολίτικης σκέψης βρήκαν τη “χρυσή” τομή για να “κοροϊδέψουν” τους “κουτόφραγκους” και παράλληλα να περιορίσουν τις αντιδράσεις των δημοσίων υπαλλήλων καθώς και να έχουν την κρυφή σύμφωνη γνώμη των συνδικαλισταράδων που μία ζωή συγκυβερνούσαν και συγκυβερνούν και καμία όρεξη δεν έχουν για πραγματικές απεργίες και συγκρούσεις. Μη σας ξεγελούν οι επαναστατικές κορώνες στα κανάλια και οι απεργίες - “τουφεκιά” της μίας ή δύο ημερών. Τι κάνουν λοιπόν, εφαρμόζουν αυτό που εφάρμοσαν και στον ΟΣΕ και πέρα από κάποιες αντιδράσεις της πλάκας δεν “άνοιξε μύτη”. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι υπουργός στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι ο Ρέππας που ήταν προηγούμενα στο υπουργείο μεταφορών και εκπόνησε το νέο μισθολόγιο του ΟΣΕ. Την ξέρει την τέχνη καλά ο άνθρωπος. Λοιπόν εκτός από τους νεοπροσλαμβανόμενους δημοσίους υπάλληλους και υπαλλήλους των ΔΕΚΟ που δικαιούνται ένα ξερό βασικό μισθό και τίποτε άλλο, για τους παλιούς εκτός από κάτι μικρές μειώσεις σε μερικές εκατοντάδες υψηλόμισθων όλοι οι υπόλοιποι δεν χάνουν τα επιδόματα τους μόνο που αυτά ονομάζονται προσωπική διαφορά, διαφορά που προκύπτει μεταξύ των παλιών μεικτών αποδοχών και των νέων. Αυτή η διαφορά δεν αυξάνεται αλλά μειώνεται κάθε έτος ανάλογα με το ύψος των αυξήσεων των μισθών, τώρα άμα δουν αύξηση στην προσεχή δεκαετία εγώ θα γίνω αστροναύτης.
Με αυτό το κόλπο ελπίζουν σε βάθος επταετίας , αφού εξαφανισθεί η προσωπική διαφορά, να έχουν μείνει οι υπάλληλοι με ένα βασικό μόνο μισθό.
Και παρουσίασαν αυτό το σχέδιο στους “κουτόφραγκους” της Τρόϊκας, οι οποίοι άρχισαν να ξύνονται δεν το “καταλάβαιναν” και άρχισαν οι γνωστοί τσακωμοί που έγιναν και όχι μόνο γι αυτό.
Προσωπικά δεν συμφωνώ με την περικοπή μισθού σε κανένα υπάλληλο είτε ιδιωτικό είτε δημόσιο διότι δεν προσφέρει τίποτε στη Εθνική οικονομία, αλλά ιδιαίτερα σε μία οικονομία όπως η Ελληνική με στενή παραγωγική βάση που το ΑΕΠ σχηματίζεται κυρίως από υπηρεσίες και κατανάλωση μία πολιτική συνεχών περικοπών βυθίζει την χώρα σε ύφεση, τεράστια ελλείμματα, εκτόξευση τους χρέους (φαύλος κύκλος, σπιράλ οικονομικού θανάτου).
Εκείνο όμως που βλέπω είναι ότι δεν μπορούν να εφαρμόσουν σωστά ούτε μια σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική διότι όχι ότι τους νοιάζει το μέλλον της χώρας, απλώς τους νοιάζει το μέλλον του χώρου του ΠΑΣΟΚ και τα ψηφαλάκια. Φυσικά στο τέλος εκτός από την καταστροφή της χώρας δεν πρόκειται να αποφύγουν , οι περισσότεροι τουλάχιστον, και την δική τους προσωπική καταστροφή(Επαγγελματική, Βουλευτική κ,τ.λ).

1 σχόλιο:

  1. Τελικά οι κουτόφραγκοι δεν το έφαγαν το παραμύθι και ανάγκασαν το ΠΑΣΟΚ να κάνει πολιτικό χαρακίρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή