Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα και μισθωτή εφεδρεία.

Όσοι είναι με την παροιμία “να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα γιατί εγώ δεν έχω κατσίκα” μπορούν να το "χαρούν" αλλά συγκρατημένα και σεμνά. Ετοιμάζονται “μισθωτές εφεδρείες” στο στενό και ευρύτερο Δημόσιο τομέα. Η μισθωτή εφεδρεία είναι μία εφεύρεση της ΝΔ και συγκεκριμένα του νεοφιλελεύθερου Χατζηδάκη που ήθελε να την εφαρμόσει στον ΟΣΕ αλλά δεν πρόλαβε γιατί τον πρόλαβαν οι εκλογές. Αυτή την καταπληκτική ιδέα την υιοθέτησε το σοσιαληστικό ΠΑΣΟΚ και μάλιστα υπερθεματίζοντας προτείνουν ο υπάλληλος στον ένα χρόνο που θα είναι στη μισθωτή εφεδρεία (παγκόσμια πρωτοτυπία κάτι σαν έφεδρος φαντάρος ή έφεδρος αξιωματικός με μισθό) να λαμβάνει όχι το 80% των τακτικών μικτών του αποδοχών που ήταν η αρχική πρόταση της ΝΔ αλλά το 60%. Μετά τον ένα χρόνο θα μπαίνουν σε πίνακες του ΑΣΕΠ δηλαδή απόλυση κανονική. Τώρα γενάται το ερώτημα γιατί δεν τους απολύουν κατευθείαν και εφαρμόζουν το κόλπο της μισθωτής εφεδρείας. Διότι αν τους απέλυαν κατευθείαν έπρεπε να τους αποζημιώσουν με τόσους μεικτούς μισθούς όσα είναι και τα έτη υπηρεσίας τους. Στον υπολογισμό της αποζημίωσης λαμβάνεται υπ όψιν ο μισθός του τελευταίου μήνα. Αρα όταν τους απολύσουν μετά από ένα χρόνο θα τους αποζημιώσουν με το 60% της αποζημίωσης που θα έπαιρναν εάν απολύονταν κανονικά.
Τώρα όσον αφορά την περιβόητη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων εδώ υπάρχει ένας μύθος.
Το Ελληνικό σύνταγμα στο άρθρο 103 παράγραφος 4 αναφέρει “Οι δημόσιοι υπάλληλοι που κατέχουν οργανικές θέσεις είναι μόνιμοι εφόσον αυτές οι θέσεις υπάρχουν.” Άρα τι εμπόδιζε τόσα χρόνια να καταργήσουν άχρηστες οργανικές θέσεις, να αρθεί στην ουσία η μονιμότητα και να είναι δυνατή η απόλυση “των κοπριτών” του Πάγκαλου. Τίποτε δεν τους εμπόδιζε νομικά. Απλώς αυτό που τους εμπόδιζε και τους εμποδίζει είναι τα ρουσφέτια και τα ψηφαλάκια. Ψηφαλάκια δίνουν συνήθως οι άχρηστοι και τεμπέληδες υπάλληλοι που συνήθως είναι και κομματόσκυλα.
Τώρα βέβαια κάτω από την πίεση της Τρόικας με κρύα καρδιά θα απολύσουν αναγκαστικά.
Τι έχει να κερδίσει ο Ελληνας πολίτης που εργάζεται στον Ιδιωτικό τομέα σε αυτή την περίπτωση; Τίποτε δεν θα κερδίσει απλώς θα συρικνωθεί ο Δημόσιος τομέας για να μείνουν χρήματα για να ξεπληρώνονται υποτίθεται τα δανεικά, αν κι αυτό δεν είναι σίγουρο, διότι νέες στρατιές ανέργων σημαίνει επιδείνωση της ύφεσης, άρα μία τρύπα στο νερό, χώρια που οι νέοι άνεργοι θα δημιουργούν πίεση για ακόμη μικρότερους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, κλείσιμο κι άλλων μικρών επιχειρήσεων κ.τ.λ. Τώρα αυτοί που θα απολυθούν, θα απολυθούν με τα γνωστά ελληνικά αξιοκρατικά κριτήρια. Είσαι άχρηστος και κομματόσκυλο μένεις, δεν είσαι δικός μας καταργούμε κάποιες οργανικές θέσεις και φεύγεις μαζί με τη θέση.
Αρα θα έχουμε λίγα άχρηστα δημόσια φοβισμένα και ευτελισμένα ανθρωπάκια σε διαρκή κατάσταση ομηρίας, υποψήφιοι ψηφοφόροι τοων κυβερνώντων. Και θα περιμένουμε αυτοί να εξυπηρετήσουν τον πολίτη,σωθήκαμε. Με την ευλογία της Τρόικας: Ομηρία, ρουσφέτι, αναξιοκρατία μπας και πάρουμε κανένα ψηφαλάκι και δεν ξεφτιλιστούμε τελείως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου