Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Το Μαντείο των Δελφών

Τι κρίμα που έχει κλείσει το μαντείο των Δελφών εδώ και πολλούς αιώνες.
Ας ρίξουμε μιά ματιά στα σύγχρονα μαντεία και στο ερώτημα που τους θέσαμε σχετικά με τη χρεωκοπία ή όχι της Ελλάδας και τα μέτρα που προτείνονται για την έξοδο από την κρίση και ιδού οι απαντήσεις που λάβαμε:
Μαντείο της Κυβέρνησης:
Ολα θα πάνε καλά, αρκεί να ακολουθήσουμε πιστά τους όρους του μνημονίου και στο τέλος της τριετίας θα δούμε ένα φώς να αχνοφέγγει στο βάθος.
Μαντείο της Νέας Δημοκρατίας:
Δεν πρόκειται να γίνει τίποτε, θα καταστραφούμε, γιατί με τα μέτρα που παίρνει η Κυβέρνηση βαθαίνει η ύφεση, μειώνονται τα έσοδα του κράτους και οδηγούμαστε σε χρεωκοπία, άσε που η Κυβέρνηση δεν διαπραγματεύθηκε σκληρά, όπως οι Ιρλανδία, να πέσουμε τουλάχιστον ηρωϊκώς μαχόμενοι. Εμείς πάντως προτείναμε μέτρα που θα μηδενίσουν το έλλειμα.
Μαντείο του ΚΚΕ:
Μετά από αντίσταση του λαού, την κρίση θα την πληρώσουν τα μονοπώλια και η πλουτοκρατία. Τα μέτρα που προτείνουμε είναι πάλη, αντίσταση, ανυπακοή.
Μαντείο του Συνασπισμού:
Θα γίνει συνεργασία με τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ που είναι ενάντια στο μνημόνιο και αφού παλέψουμε και η Αριστερά γίνει πλειοψηφικό ρεύμα, όλα θα αλλάξουν σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Μαντείο της Δημοκρατικής Αριστεράς:
Είμαστε αισιόδοξοι και ταυτόχρονα υπεύθυνοι. Πιστεύουμε ότι κατόπιν των αγωνών μας θα καταπολεμηθεί η διαφθορά, η φοροδιαφυγή, θα ξαναξεκινήσει η παραγωγική διαδικασία και ο λαός θα καταλάβει ότι ο μοναδικός δρόμος εξόδου από την κρίση, είναι ο δρόμος του δημοκρατικού σοσιαλισμού.
Μαντείο του Καθηγητή Ρουμπίνι:
Η Ελλάδα θα χρεωκοπήσει ,θα βγεί από την Ευρωζώνη και θα επιστρέψει στη δραχμή.
Μαντείο του καθηγητή Κου Γιάννη Βαρουφάκη:
Μετά από την πρόταση που ανέπτυξα, σχετικά με την έκδοση ευρωομολόγου, αρχίζω να βλέπω ότι κάτι αλλάζει στην Ευρώπη έστω και σε λεκτικό επίπεδο.
Μαντείο της Κας Μέρκελ:
Θα γίνει ελεγχόμενη χρεωποπία. Ευρωομόλογο; Νάιν, φορμπίντεν, ράους!!!

Γι αυτό λέμε τι κρίμα που έκλεισε το μαντείο των Δελφών. Θα πηγαίναμε, θα ρωτούσαμε, θα μας πετούσαν ένα ωραιότατο "ηξεις αφήξεις ου θνήξεις εν πολέμω" και θα ήμασταν  ήσυχοι.

4 σχόλια:

  1. Ερώτηση: ποιος είναι ο Καθηγητής Ρουμπίνι; :-)

    Το μαντείο των Δελφών, πάντως, μάλλον θα ένιπτε τα χείρας του με την περίπτωσή μας...όσα φύλλα "δάφνης" κι αν κάπνιζε αμφιβάλλω αν θα απαντούσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο καθηγητής Ρουμπίνι είναι ο διάσημος οικονομολόγος που προέβλεψε την τελευταία παγκόσμια οικονομική κρίση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. -Πράγματι, το μαντείο των Δελφών θα ένιπτε τας χείρας (ίσως και τους πόδας), όσο για τα φύλλα θα έπρεπε να είναι πολύ συγκεκριμένης ποιότητας για να προκύψει σωστός χρησμός.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ....Kαι μην ξεχνάτε, τα φύλλα να έχουν ονομασία προέλευσης (Π.Ο.Π.)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή