Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Τραμπάκουλας Junior

Ο γνωστός διεθνούς φήμης οικονομολόγος Τραμπάκουλας Junior, υιός του γνωστού ποιμένα Τραμπάκουλα, αφού μελέτησε σε βάθος την ελληνική κρίση και αφού έλαβε υπ όψιν τις τελευταίες προτάσεις του Προέδρου των Ελλήνων Βιομηχάνων Κου Δασκαλόπουλου προτείνει τα εξής μέτρα για την σωτηρία της Ελλάδας:
1. Όλοι οι Βιομήχανοι που δεν έχουν δουλειά να κάνουν να ορισθούν χωρίς μισθό πρόεδροι ή Διευθύνοντες Σύμβουλοι των κρατικών ΔΕΚΟ, έτσι κι αλλιώς λεφτά έχουν, συμβάλλοντες στην εξοικονόμηση δαπανών του κράτους. Εναλλακτικά αν νομίζουν ότι αυτό δεν τους συμφέρει, να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι οι ίδιοι, με την υποχρέωση κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι αντίστοιχα να γίνουν διευθυντές σε κάποιες βιομηχανίες, να μάθουν “τα κοπρόσκυλα” τι σημαίνει δουλειά.
2. Να απολυθούν οι μισοί δημόσιοι υπάλληλοι και αν σε ένα χρόνο δεν βρουν δουλειά στα απέραντα εργοστάσια της Ελλάδας, να τους δοθούν κίνητρα να κατοικήσουν στις βραχονησίδες και στα ερημικά νησιά μας. Εκεί θα απασχολούνται με το άρμεγμα κατσικιών και το ψάρεμα, ενισχύοντας την κτηνοτροφία και την αλιεία. Τα χρήματα που θα εξοικονομήσει το κράτος, αφού θα πάψει να τους πληρώνει, να δοθούν σαν άτοκα δάνεια στην βιομηχανία μας που στενάζει για να αναπτυχθούμε βιομηχανικά και να “μπούμε στο μάτι” της Μέρκελ. Εναλλακτικά αν δεν τους αρέσουν τα ξερονήσια να πεισθούν να μεταναστεύσουν στη Γερμανία και να κάνουν ότι δουλειά μπορούν να βρουν εκεί: να πλένουν τους υαλοπίνακες των αυτοκινήτων στα φανάρια και να πωλούν λουλούδια, να ζητιανεύουν, να δημιουργήσουμε πρόβλημα στη Μέρκελ να μάθει να μας κατηγορεί!!!
3. Όποιος ιδιώτης επιχειρηματίας συλλαμβάνεται να απασχολεί παράνομους μετανάστες ή να μην πληρώνει το ΙΚΑ αντί για πρόστιμα, που δεν τα παίρνουμε σχεδόν ποτέ, να υποχρεώνεται να προσλαμβάνει για μία πενταετία στη θέση του κάθε παράνομα αμειβόμενου υπαλλήλου άλλους 5 και έτσι σε λίγα χρόνια ή θα έχουμε λύσει το πρόβλημα της ανεργίας ή θα τα παίρνει χοντρά το κράτος και σε λίγα χρόνια θα ξεχρεώσουμε.
4. Να κλείσει ο Ελληνικός Σιδηρόδρομος και να μεταφέρουμε τον κόσμο με ταξί, διότι σύμφωνα με μία μελέτη που έκανε παλιά ο Μάνος μας στοιχίζει λιγότερο από το να έχουμε και να συντηρούμε τα τρένα. Οι υπάλληλοι που θα απολυθούν από τον Σιδηρόδρομο θα πάρουν σαν αντάλλαγμα μία δωρεάν άδεια ταξί ειδικής κατηγορίας που θα γράφει ταξί ΟΣΕ.
5. Να πουληθεί η ΔΕΗ και όλες οι δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης σε ιδιώτες και να ακριβύνει το ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό για να μάθουν οι Ελληνες να μην κάνουν κατάχρηση εθνικών πόρων και να επιβαρύνουν την Ελληνική οικονομία και αν ορισμένοι δεν αντέχουν οικονομικά, τα βράδια μπορούν να χρησιμοποιούν γκαζόλαμπες και να κάνουν μπάνιο μια φορά το Σάββατο.
6. Ο ήλιος ο αέρας και η θάλασσα μέχρι να βρεθεί τρόπος να πουληθούν και αυτά και να τα εκμεταλλεύεται ο ιδιωτικός τομέας, προς το παρόν θα παραχωρούνται δωρεάν στους πολίτες.
7. Όσοι καπνίζουν, που οι περισσότεροι καπνίζουν, στις δημόσιες υπηρεσίες και στα μαγαζιά αντί για αιφνίδιους ελέγχους και εξοντωτικά πρόστιμα που δεν αποδίδουν γιατί όλοι παρανομούν, να μπορούν να αγοράζουν μία κρατική κάρτα καπνίσματος των 10 ευρώ κάθε μήνα, κάτι αντίστοιχο με την κάρτα καυσαερίων στα αυτοκίνητα, να μην έχουν το άγχος να μην τους συλλάβουν και να τα οικονομάει το κράτος.
8. Να ανοίξουν οι εφορίες παραρτήματα στα “μπουζούκια” και γενικώς στα μεγάλα κέντρα διασκέδασης και να πέφτει ο φόρος ατάκα και επί τόπου.
9. Όσοι συλλαμβάνονται να φοροδιαφεύγουν από ένα ποσό και επάνω, πέρα από τα πρόστιμα, να διαπομπεύονται δημοσίως φέροντες πινακίδα που θα γράφει “Είμαι φοροφυγάς”, το πλήθος να αλαλάζει και να τους πετάει γιαούρτια, ενισχύοντας ταυτόχρονα και την ελληνική βιομηχανία γιαουρτιών.
10 . Όλοι οι Ελληνες που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα να υποχρεωθούν εκτός από τα Σάββατα που προτείνεται, να δουλεύουν και τις Κυριακές για να μην βρίσκουν χρόνο να σπαταλούν άσκοπα το χρήμα, αγοράζοντα αγαθά που ως επί το πλείστον είναι εισαγόμενα και μεγαλώνουν το εμπορικό μας έλλειμμα. Να βάζουν βρε αδελφέ και κάνα φράγκο στις τράπεζες που έχουν πρόβλημα και κινδυνεύουν να κλείσουν, λόγω έλλειψης ρευστότητας.

1 σχόλιο:

  1. -Πέρα από την πλάκα, καθώς διάβαζα την 6η και 7η παράγραφο φαντάστηκα ότι μπορεί κάποια από τα παραπάνω να υπάρχουν και να επεξεργάζονται στο ''πίσω'' μέρος κάποιων ευφυών εγκεφάλων και να τα βιώσουμε. Άλλωστε έχει ξαναγίνει στο μακρινό παρελθόν. Για παράδειγμα αναφέρω το 'ΑΕΡΙΚΟ', αυτό ήταν ένας επαχθής φόρος που εφάρμοσε ο Ιουστινιανός, πέραν των άλλων φόρων. Ήταν ένα είδος κεφαλικού φόρου το επίσημο όνομα του οποίου ήταν 'ΥΠΕΡ ΑΕΡΟΣ ΔΙΚΑΙΟΝ' και πληρωνόταν από τους υπηκόους για να έχουν το δικαίωμα να αναπνέουν.!!!
    -Ας μη βάζουμε ιδέες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή